Ympäristöystävällinen vaihtoehto

Liuotteeton polyurea ei sisällä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC 0) ja on siksi ympäristöystävällinen vaihtoehto. Yhdistettynä erittäin ekologisiin ja alhaisen elinkaarikustannuksen betonituotteisiin, lopputtuloksena syntyy tuote kotimaisista raaka-aineista. Lisäksi tuotteilla on alhainen hiilijalanjälki (CO2) verrattuna muihin vastaaviin materiaaleihin.

Ylivertaiset ominaisuudet

Betoni on ominaisuuksiensa ansiosta erittäin otollinen alusta pinnoitukselle. Polyurean ja betonin yhdistelmällä saadaan erinomainen alusta tartuntaan (n. 6MPa), joten pinnoite pysyy kiinni vaativammissakin käyttökohteissa. Pinnoitteen ominaisuuksia ja ainepaksuutta voidaan säätää, mikäli halutaan esimerkiksi äärimmäisen kovaa pinnoitetta ja alhaista lepokitkakerrointa tai vaihtoehtoisesti suurta murtovenymää (n. 400 %). Polyureaa on saatavilla eri värisävyillä, mikä helpottaa esimerkiksi viemäriverkon kuvaamisessa.

Kemiallinen kesto: Polyurea kestää erinomaisesti kemikaaleja (happoja pH > 3, sekä emäksiä).

Mekaaninen kesto: Pinnoitteen paras ominaisuus on äärimmäinen mekaaninen ja iskujen kesto

Hiekkapuhallustesti

Hiekkapuhallustestissä vertailtiin lujitemuoviputkea ja PU-pinnoitettua putkea.

Testissä havaittiin polyureapinnoitetun putken kestävän huomattavasti paremmin, verrattuna testissä olleeseen lujitemuoviputkeen. Testissä 20 minuutin puhalluksen kohdalla lujitemuoviputki oli kulunut puhki, samassa ajassa polyureapinnoitteesta oli hävinnyt pintaa noin 0,3–0,4 mm. Pinnoitevahvuus on normaalisti noin 3 mm. Kulutustestin perusteella pinnoite kestää äärimmäisen hyvin jatkuvaa kulutusta ja iskuja, joten sen vuoksi soveltuu hyvin kulutusrasitukselle joutuviin käyttökohteisiin. Mihin olosuhteisiin suosittelemme PU-pinnoitettuja betonituotteita? Kuumat vedet, lentokentät, teollisuuden putkistot, varoaltaat, kunnalliset viemäriverkot ja puhdistamoiden alueputkistot. Yleisesti kohteet, joissa vaaditaan äärimmäistä mekaanisen ja kemiallisen kulutuksen kestoa. Polyurea kestää –40/+150 asteen lämpötilavaihteluja.