Ympäristö­ystävällistä ja kustannus­tehokasta rakentamista

Sekä infra- että kiinteistörakentamiseen soveltuvat, ympäristöystävälliset RB-KING-laatikkoelementit voidaan mitoittaa kohteen vaatimusten mukaisesti. Elementit ovat täysin vesitiiviitä ja ne kestävät raskastakin liikennettä pienellä peittosyvyydellä. Laatikkoelementtien asentaminen on nopeaa ja työturvallista. Hoidamme elementtien toimituksen suunnitteluineen ja mitoituksineen. Tuotteen huolto ja ylläpito on helppoa ja kustannustehokasta.

Lisäarvoa rakentamiseen RB-King-laatikko­elementeillä

Ympäristö­ystävällinen

RB-KING-laatikkoelementit valmistetaan kotimaassa luonnollisia materiaaleja käyttäen. Valmistusprosessi Ruskon Betoni Oy:n Hollolan betonituotetehtaalla on vastuullinen ja energiaystävällinen.

Pitkä­ikäinen

Betonista valmistetulla ja pinnoitetulla RB-KING-laatikkoelementillä on pitkä huolto- ja käyttöikä. Laatikkoelementti on kestävä ratkaisu, joka ei menetä lujuuttaan vuosien saatossa. Betonin suunnittelukäyttöikä tuotteissamme on vähintään sata vuotta. Tuotteiden valmistuksessa noudatamme aina voimassaolevia standardeja ja määräyksiä.

Kustannus­tehokas

Laatikkoelementtien valmistaminen kotimaisesta betonista on kustannustehokas, nopea ja varma ratkaisu kun rakennetaan massiivisia säiliöitä ja kaivoja. Elementit ovat nopeita ja työturvallisia asentaa. RB-KING-laatikkoelementin elinkaari-, käyttö- ja huoltokustannukset ovat helposti ennakoitavissa.

RB-King soveltuu moneen

Kaapelikaivot

RB-KING on kustannustehokas ja varma valinta massiivisten kaivojen rakentamiseen. Elementeissä on useita eri kokovariaatiota, räätälöitävät kansistot ja mahdollisuus vaativienkin olosuhteiden mukaan mitoittamiseen. Kaikki kaivoihin tarvittavat räätälöinnit, kuten putkiliitokset, voidaan tehdä valmiiksi jo tehtaalla. Kaapelikaivot toteutetaan kustannustehokkaasti tekemällä liittymät valmiilla putkipatteristoilla.

Viivytyssäiliöt

RB-KING on pitkäikäinen, säänkestävä ja täysin vesitiivis vaihtoehto mm. hulevesien viivytysaltaiden, suurikokoisten säiliöiden ja niihin liittyvien kaivojen rakentamiseen. RB-KING-laatikkoelementeillä pystytään toteuttamaan suuria tilavuuskuutiomääriä kustannustehokkaasti vähemmillä asennettavilla kappaleilla. Ratkaisuihin on saatavilla myös polyureapinnoitus lisäämään tuotteen kemiallisen ja mekaanisen rasituksen kestoa.

Tunnelit, alitukset ja kuilut

Liikennekuorman kestävä RB-KING soveltuu erinomaisesti tienrakennuskohteisiin ja erilaisten tunneleiden, kuten yhteiskäyttötunneleiden tai alikulkujen rakentamiseen. Kiinteistörakentamisessa RB-KING soveltuu mm. huoltotunneleiden rakentamiseen, savunpoistohormeihin ja kuilurakenteisiin. RB-KING-elementtiratkaisu voidaan helposti purkaa ja koota uudelleen, joten se sopii erinomaisesti myös väliaikaisiin tienalitusratkaisuihin, esimerkiksi alikulkujen järjestämiseen.

Varoaltaat ja säiliöratkaisut

Moduulimaisilla RB-KING-laatikkoelementeillä on mahdollista rakentaa halutun kokoinen säiliöratkaisu räätälöidyillä huoltoluukuilla. Elementeillä rakentuu jätevesien ylivuotosäiliöt ja varoaltaat myös haastaviin teollisuuskohteisiin. Varustelut, kuten läpiviennit, pumput ja venttiilit voidaan asentaa valmiiksi tehtaalla. Ratkaisuihin on saatavilla myös polyureapinnoitus lisäämään tuotteen kemiallisen ja mekaanisen rasituksen kestoa.

Sprinkleri­säiliöt ja sammutus­vesisäiliöt

RB-KING on erinomainen valinta nopeaan ja kustannustehokkaaseen rakentamiseen, kun tarvitaan sprinklerisäiliötä tai suurikokoistakin sammutusvesisäiliötä. Laatikkoelementti on täysin vesitiivis. Asentaminen on nopeaa ja turvallista. Kuten muissakin tuoteratkaisuissa, tehtaalla on mahdollista varustella tarvittavat laitteistot, kuten anturit, pumput ja suodattimet.

Pumppaamot ja laitekaivot

Tiivis ja säänkestävä RB-KING ja Late XXL -laatikkoelementti soveltuu mainiosti pumppaamoksi infra- ja kiinteistörakentamisessa sekä jäte- että puhdasvesijärjestelmiin kaivoiksi, esimerkiksi virtausmittaukseen. Laatikkoelementti on luja, kestävä ja täysin vesitiivis. Elementit ovat mitoitettavissa räätälöidysti paikalliset olosuhteet huomioiden. Toteutamme kaikki pumppaamo- ja laitekaivoratkaisut yhteistyöllä Lining Oy:n kanssa. Tarjouksen saatte suoraan Lining Oy:n kautta (www.lining.fi).

Asiakas: Forssan vesihuoltoliikelaitos / Lining Oy
Urakoitsija: Lining Oy / Ruskon Betoni Oy

Haaste: Isot ja painavat kuiva-asenteiset käyttövesipumput vaativat betonirakenteisen pumppaamon, joka mahdollistaa riittävän tilan käyttöön ja huoltoon. Haasteena projektissa olivat myös aikataulu, resurssit ja kustannusten hallinta.

Ratkaisu: Lining Oy ja Ruskon Betoni Oy suunnittelivat ja toteuttivat tehtaalla valmiiksi varustellut moduuliratkaisut valmiista Late XXL -elementeistä, jotka urakoitsija asensi paikoilleen yhden työpäivän aikana.

Asiakkaan kommentti: ”Emme suosittele paikallavalettavia ratkaisuja kenellekään valmiin tuotteen rinnalla. Säästimme paljon aikaa ja vaivaa, sekä myöskin kustannuksia. Olemme tyytyväisiä tuotteen laatuun, palveluun ja ratkaisun toimivuuteen. Lopputuotteeksi saimme laadukkaan tehdasvalmisteisen ratkaisun valmiiksi varusteltuna ja asennettuna.”

Tallinna

Tekniset ominaisuudet

 • Fi-merkitty
 • 12 eri kokovaihtoehtoa
 • Ulkomitat: korkeus 2,5-5,0m, leveys 2,5-5,0m
 • Sisämitat: korkeus 2,0-4,5m, leveys 2,0-4,5m
 • Mitoitettu kahdelle eri käyttökuormitusluokalle
 • Hyötypituus 2 metriä
 • 250 mm seinämävahvuus
 • Vesitiiviit liitokset (DS Dichtungstechnik GmbH)
 • Tiivisteliitokset kolmella eri profiililla
 • Raskaan liikenteen kestävä
 • Säänkestävä
 • Suunnittelukäyttöikä 100 vuotta tai enemmän

RB-King elementtien mittataulukko

Tuote- ja palveluhinnasto

Kunnallisteknisten tuotteiden tuote- ja palveluhinnastostamme saat kattavan käsityksen tarjonnastamme. Hinnastosta voit lukea lisää kaikista tuotteistamme, palveluistamme ja mm. PU-pinnoitetuista betoniputkista ja -kaivoista. Hinnastosta löydät myös toimitusehtomme sekä jokaisen tuotteemme kuvat, kokovalikoiman ja hinnat.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Teemu Hämäläinen

Myyntipäällikkö, säiliöratkaisut ja erikoistuotteet

p. 0207 933 526

Ota yhteyttä

Alex Åhlström

Infratuotemyyjä, kaivot ja putket

p. 0207 933 503