Robotti työskentelee millin­tarkasti

Vuonna 2015 Hollolan tehtaallemme saapui kaivorobotti, joka valmistaa nykyaikaisia, monoliittisia EK-kaivoja. Robotti työstää styrox-kappaleesta negatiivimuotin, jonka avulla tarkastuskaivon pohjakourut sekä sakkapesäkaivon sakankeräyskouru muotoutuvat. Kaivon pohjarengas saadaan tehtyä yhdestä osasta aina kahteen metriin asti ilman ulkoisia valuliittymiä, ns. valupahkoja. Pohjarenkaassa on normaaleihin EK-osiin verrattuna paksumpi seinämä (150 mm). Edellä mainituin menetelmin saadaan valmistettua kaivoja, joissa virtausominaisuudet ja käyttöikä ovat täysin omaa luokkaansa.

Valmistus­­prosessi

Aluksi robotti ohjelmoidaan toteuttamaan toivottu negatiivikappale kaivon pohjakourujen valua varten. Robotti jyrsii EPS:stä halutut muodot millintarkasti. Kun negatiivikappale on valmis, se viedään kaivomuottiin ja kaivo voidaan valaa. Uusi teknologia luo mahdollisuuksia entistä vapaampaan tuotekehitykseen. Esim. sakkapesällisen kaivon pohjaprofiili voidaan nyt valmistaa juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tuotteet

Parhaimmillaan RB Perfect -kaivot ovat, kun kokonaisuuteen yhdistetään RB Teleskooppikartio pohjarenkaan päälle – näin kaivo saadaan valmistettua kahdesta osasta. Suuremmissa kaivoissa voidaan käyttää myös betonista tasakantta teleskooppisäädöllä.

Nykyaikainen valmistustapa mahdollistaa, että yhdestä valusta tehdyn pohjarenkaan korkeus voi olla korkeimmillaan 2000 mm. Tällä hetkellä RB Perfect -kaivoja on saatavilla kokoluokissa ∅800-1000 mm.

Tuote- ja palveluhinnasto

Kunnallisteknisten tuotteiden tuote- ja palveluhinnastostamme saat kattavan käsityksen tarjonnastamme. Hinnastosta voit lukea lisää kaikista tuotteistamme, palveluistamme ja mm. PU-pinnoitetuista betoniputkista ja -kaivoista. Hinnastosta löydät myös toimitusehtomme sekä jokaisen tuotteemme kuvat, kokovalikoiman ja hinnat.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Teemu Hämäläinen

Myyntipäällikkö, säiliöratkaisut ja erikoistuotteet

p. 0207 933 526

Ota yhteyttä

Alex Åhlström

Infratuotemyyjä, kaivot ja putket

p. 0207 933 503