Esimerkkejä kohteistamme:

Hulevesien viivytyssäiliöt

Lidl logistiikkakeskus ~2000 m3
Lidl Seinäjoki 80 m3
Nokia Prisma 480 m3
As Oy Kaskelanrinne 400 m3
TYKS 230 m3
Mansikkalan koulukeskus 347 m3

Sprinklerivesisäiliö

Kattotuolitehdas, Keitele 300 m3
Liikekeskus, Rajamäki 180 m3
DSV Logostiikka, Vantaa 575 m3
Masku Logostiikka, Mäntsälä 500 m3

Pinnoitetut putket / kaivot

HSY jätevesiviemäreiden purkukaivot ja betoniputket.
HSY Telakkaranta ø1400 mm JV putki n. 100m

RB King

Oulun Ydinsairaala hulevesisäiliö (U-elem + kansilaatta 4,5×0,95) 50m3
Kraton Chemicals hulevesisäiliö, Oulu (4,5×2) 450m3
Riihimäki, Sammutusvesisäiliö (3×3,5) 804m3
Lining / Forssan Vesilaitos verkostovesipumppaamo (3x3x3)
HSY / Lining Maaherrantie sulkuluukkukaivo (2x2x2)
HSY / Lining Paineensäätöasema (2×3,5×3)

HSY

Kuutiokaivot

Mechelininkatu, Helsinki

Asiakas:

HSY

Urakoitsija:

Stara/Helsingin kaupunki

Haaste:

Nykyiset linjat törmäilivät rakennettavien linjojen kanssa ristiin, jolloin pyöreiden kaivojen toteutus oli erittäin hankalaa. Samanaikaisesti nykyinen runkolinja piti saada väliaikaiseen käyttöön, kun tonttilinjat piti saada ohjattua uuden kaivon läpi risteävästi.

Ratkaisu:

Useita kuutiokaivopareja asennettiin pitkin linjaa. Näin sekavesi- ja hulevesiviemärit saatiin rinnakkain ohjattua saman kokonaisuuden läpi. Kaivojen mitoitus vaati tarkkuutta. HSY:n valvoja Ari Kivisen ideoimana suunniteltiin ja toteutettiin ratkaisu haastavaan ympäristöön.

Asiakkaan kommentti:

”Haastava kohde edellytti tiivistä yhteistyötä valmistajan kanssa, mutta näin paikalla valun sijaan saatiin hyvin toimiva lopputulos. Lisäksi ratkaisu oli nopeampi ja helpompi kuin itsetehdyillä muoteilla.” Tommi Kivinen, Stara/Helsingin kaupunki.

Lahti Aqua Oy

Pakkaskaivo

Lahti

Asiakas:

Lahti Aqua Oy

Urakoitsija:

YIT Infra Oy

Haaste:

Tarvittiin ratkaisu hulevesiviemärin tuulettumiseen, koska viemäreiden jäätyminen haluttiin estää. Eri kokoisille putkille on jo jonkin aikaa kehitetty omia betonisia vesilukkoja. Ongelma on ollut löytää ratkaisu yli 300 mm putkille. Tavanomaisella ratkaisulla yli 300 mm putken vesilukon koko kaivon sisällä kasvaa hyvin suureksi ja se hankaloittaa kunnossapitoa.

Ratkaisu:

Pakkaskaivo, jonka sisälle suunniteltiin räätälöity HST-säiliö, jolla saadaan aikaiseksi vesilukko. Säiliöön rakennettiin luukku huuhtelua ja kuvausta varten.

Asiakkaan kommentti:

”Kun putken purkupäässä on näin toimiva pakkaskaivo ja rallikaivoissa vesilukot, saadaan viemärilinjan tuulettuminen katkaistua. Näin pakkanen ei pääse putkilinjaan ja se pysyy sulana läpi talven. Lisäksi luukkuratkaisun ansiosta kaivoon ei tarvitse mennä sisään kaikkia kunnossapidon toimenpiteitä varten.” Sauli Pihamaa, Lahti Aqua

HSY

Jäteveden paineviemärin purkukaivo

Perhekunnantie, Helsinki

Asiakas:

HSY

Urakoitsija:

VM Suomalainen Oy

Haaste:

Työmaalle haluttiin valmis kaivoratkaisu, jossa putkistot ovat valmiiksi kiinnitettyinä. Aikaisemmin purkukaivojen liitososat on kiinnitetty vasta työmaaolosuhteissa.

Ratkaisu:

Paineviemärin purkukaivo ”norsukaivo”, jossa valmiiksi hitsatut HST-käyrät kaivoon kiinni valettuina. Toteutus suunniteltu valmistajan, tilaajan, urakoitsijan ja suunnittelijan kanssa yhteistyössä.

Asiakkaan kommentti:

”Valmis ratkaisu säästää työmaan aikaa ja vaivaa. Lisäksi näin saadaan viimeistelty lopputulos aikaiseksi.” Ari Kivinen, HSY

DSV Logistics Center

Sprinklerisäiliö

Vantaa

Asiakas:

DSV Logistics Center

Urakoitsija:

Lehto Toimitilat

Haaste:

DSV Logistiikkakeskukseen oli suunniteltu sprinklerisäiliö logistiikkarakennuksen lattian alle. Kohteeseen tarjosimme vaihtoehdon paikallavalusäiliön tilalle.

Ratkaisu:

Suunnittelimme vaihtoehtoisen säiliön, betonisen paikallavalusäiliön tilalle. Toteutussuunnittelu hoidettiin yhdessä sprinklerisuunnittelijan ja urakoitsijan kanssa.

Asiakkaan kommentti:

”Valmiselementtiratkaisuun päädyimme, koska ajankohtana oli talvi ja aikataulu oli tämän takia tiukka. Säästimme säiliön rakentamisessa n. 2 viikkoa verrattuna paikallavaluratkaisuun. Lisäksi muottien suojaaminen ja lämmitys jäi pois, joten aikataulun ja kustannuksissa pysyminen oli helpompaa.” Jari Vartiainen, työpäällikkö, Lehto Toimitilat

Lahti Aqua Oy

Säätöpatokaivo hulevesien ohjaukseen

Launeen keskuspuisto, Lahti

Asiakas:

Lahti Aqua Oy

Urakoitsija:

Maansiirtoliike Erkki Heikkilä Oy

Haaste:

Lahden Launeelle toteutettiin uusi ojauoma hulevesien laadun parantamiseksi. Vanhan viemärin kapasiteetti oli riittämätön, joten vesien ohjaamiseksi ojauoman ja viemärilinjan välillä piti etsiä ratkaisu.

Ratkaisu:

Hulevesien ohjaukseen suunniteltiin räätälöity säätöpatokaivo. Pienen peitesyvyyden vuoksi patokaivon luukkuratkaisu toteutettiin poikkeuksellisesti; luukut ovat alhaalta ylöspäin nostettavia, koska yläpuolella ei ollut tilaa.

Asiakkaan kommentti:

”Positiivista oli uusien ratkaisujen nopea testaus ja käyttöönotto. Lisäksi koekappaleiden tekemiselle oli matala kynnys. Kaivon säädettävyydestä on erityisesti hyötyä mm. uoman nurmettumisen aikana. Kun vesi ohjataan kokonaan putkien välityksellä, vältytään ojan eroosiolta." Sauli Pihamaa, Lahti Aqua

Ota yhteyttä

Teemu Hämäläinen

Myyntipäällikkö, säiliöratkaisut ja erikoistuotteet

p. 0207 933 526

Ota yhteyttä

Alex Åhlström

Infratuotemyyjä, kaivot ja putket

p. 0207 933 503