RB Infra mukana yhdessä Euroopan suurimmista liikennehankkeista – Rail Baltica avaa rautatieyhteyden Tallinnasta Varsovaan

RB Infra toimittaa yhteistyökumppaninsa ESEC Estonian kanssa betonituotteita Viroon, jossa toteutetaan parhaillaan yhtä alueen historian suurimmista liikennehankkeista. Valmistuessaan lähes tuhannen kilometrin mittainen Rail Baltica -rautatie yhdistää Baltian maat Keski-Eurooppaan.

Ensimmäiset Rail Baltica -liikennehankkeeseen toimitetut betoniputket suuntasivat Hollolan infratuotetehtaalta Loonen työmaalle helmikuussa 2022

RB Infra on toimittanut tämän vuoden alusta betonituotteita Rail Baltica -liikennehankkeen Viron osuuteen yhteistyökumppaninsa ESEC Estonian kanssa. Erikoisvahvoja 1600-putkia on käytetty muun muassa Tallinnasta etelään sijaitsevalla Loonen rakennustyömaalla.

– On hienoa huomata, että tuotteisiimme ja palveluihimme luotetaan näinkin vaativassa projektissa Suomen ulkopuolellakin, RB Infran yksikönjohtaja Jyri Vedenpää kommentoi. – Meille on kunnia olla mukana itsenäisten Baltian maiden historian suurimmassa infrahankkeessa.

– Tämä on meille suuri projekti, tärkeä mahdollisuus ja ehdon näytönpaikka, RB Infran myyntipäällikkö Teemu Hämäläinen jatkaa.

RB Infran toimitti alkuvuodesta Looneen yhteensä 102 erikoisvahvaa 1600-betoniputkea. Kuva: Mikko Vesikukka

Hollolan infratuotetehtaan betoniputkia käytetään muun muassa Looneen rakennettavassa rautatien ylikulussa, jonka avulla eläimet pääsevät ylittämään radan turvallisesti. Ylikulun pituus on noin 108 metriä ja sen on määrä valmistua lokakuussa 2022. Projektin toteuttaa AS YIT Eesti.

Ensimmäiset RB Infran tuotteet asennettiin rakennustyömaalle helmikuussa. Betoniputkien laatu ja ominaisuudet vaikuttivat päätökseen hankkia tuotteet Suomesta.

– Laatu oli tärkein syy, miksi päädyimme valitsemaan RB Infran betonituotteet. Betoniputket ovat myös halkaisijaltaan suurempia, kuin aikaisemmin käyttämämme tuotteet. Olen saanut erittäin hyvän ensivaikutelman tuotteista, AS YIT Eestin projektipäällikkö Gregor Reimets kertoo.

– Olin myös erittäin tyytyväinen RB Infran ja ESEC Estonian tehokkaaseen yhteydenpitoon. Sain kaiken tarvittavan projektin toteuttamiseksi heidän tuotteillaan.

Valmistuttuaan Rail Baltica -suurhanke yhdistää Puolan, Liettuan, Latvian ja Viron 870 kilometriä pitkällä rautatiellä. Rautatietä tullaan käyttämään tavara- ja matkustajaliikenteeseen. Uusi raideyhteys luo nopean reitin Keski- ja Pohjois-Euroopan välille, lisäten myös matkustusmahdollisuuksia EU-maissa.

Rail Baltica -liikennehankkeen toteutus aloitettiin 2019. Baltian maat halkova rautatie on määrä ottaa kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2026. Rataa voidaan mahdollisesti jatkaa Tallinnasta Helsinkiin Suomenlahden alittavalla tunnelilla.

Ota yhteyttä

Jyri Vedenpää

Tuotantojohtaja

p. 0207 933 514

Ota yhteyttä

Teemu Hämäläinen

Myyntipäällikkö, säiliöratkaisut ja erikoistuotteet

p. 0207 933 526

RB King -laatikko­elementit

RB King -laatikkoelementti on innovatiivinen ja kätevä ratkaisumme säiliö-, tunneli-, kaivo- ja kuilurakentamiseen. Pitkäikäisen RB King -laatikkoelementtien saatavuus on nopea ja hinta kilpailukykyinen.Lue lisää

RB Perfect -robottikaivot

Korkealaatuinen ja virtausominaisuuksiltaan vertaansa vailla oleva betonikaivo. Lähes rajattomat mahdollisuudet yksilölliseen suunnitteluun.Lue lisää

Laitekaivot ja pumppaamot

Oikea tuote oikeaan paikkaan. Asiantuntevat ja kestävät laitekaivo- ja pumppaamoratkaisut toimitamme yhteistyössä Lining Oy:n kanssa.Lue lisää

Räätälöidyt tuotteet

Innovatiivisen ajattelutapamme ja luotettavien yhteistyökumppaniemme avulla pystymme tarjoamaan räätälöityjä erikoisratkaisuja vaativiinkin kohteisiin.Lue lisää