Betoni on maailman käytetyin rakennusmateriaali, ja luonnollisesti myös iso osa infrarakentamista. Materiaalina betoni on erinomainen infrarakentamiseen, sillä se on kosteuden- ja säänkestävää sekä sietää hyvin mekaanista kulutusta ja lämpötilanvaihteluja.

Pitkäikäisiä rakenteita suunniteltaessa kannattaa varmistaa, että maan alla sekä päällä käytetään materiaaleja, jotka ovat kestäviä ja vastuullisia. Pitkä käyttöikä, mahdollisimman pieni ympäristökuormitus, helppohoitoisuus ja kustannustehokkuus ovat tuolloin ominaisuuksista tärkeimpiä.

Ympäristö­ystävällinen

RB Infran Hollolan tehtaalla valmistetaan kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita infrarakentamiseen. Kaikki infratuotteet valmistetaan kotimaassa luonnollisia materiaaleja käyttäen ja ne ovat täysin kierrätettäviä. Valmistusprosessi betonituotetehtaallamme on vastuullinen ja energiaystävällinen.
Betoni on koko elinkaareltaan ekologisesti kestävä rakennusmateriaali, jonka raaka-aineet saadaan maaperästä. Betoni sisältää sementtiä, vettä ja kiviainesta.

Maaperästä saatavien raaka-aineiden lisäksi niin betonin kuin sementinkin valmistukseen hyödynnetään merkittävä määrä kierrätettyjä raaka-aineita. Näihin lukeutuu muun muassa teollisuuden sivutuotteet silika, lentotuhka tai masuunikuona. Elinkaarensa loppuvaiheessa betonin kierrätysaste on korkea, jopa yli 80 prosenttia.

Betoni ei sisällä terveydelle tai ympäristölle haitallisia ainesosia. Ääntä vaimentavana, lämpötilan vaihtelua tasaavana ja säteilyltä suojaavana materiaalina se soveltuu erinomaisesti infrarakentamiseen.

Pitkä­ikäinen

Betonituotteiden käyttöikä on pitkä. Ne kestävät hyvin luonnonilmiöitä ja haastaviakin olosuhteita, kuten pohjoisen vaihtelevia säitä. Betoni on kosteutta, säärasitusta, mekaanista kulutusta ja korkeita lämpötiloja kestävä materiaali, johon voi luottaa.

Massiivisen betonin oma paino muodostaa siitä valmistetuille rakenteille merkittävän osan kokonaiskuormasta, minkä ansiosta betonituotteilla on hyvä vaurionsietokyky esimerkiksi kuormitustilanteissa. Lisäksi betonilla on vähäinen herkkyys resonointiin, mikä tekee siitä monikäyttöisen ja kestävän materiaalin haastavissakin kohteissa.

Betonista valmistetut, kestävät infrarakentamisen ratkaisumme eivät menetä lujuuttaan vuosien saatossa. Betonin suunniteltu käyttöikä tuotteissamme on aina vähintään viisikymmentä, mutta jopa sata vuotta.

Kustannus­tehokas

Infratuotteiden valmistaminen kotimaisesta betonista on kustannustehokas, nopea ja varma ratkaisu. Betonin raaka-aineiden varma saatavuus sekä tehokkaat, mutta ympäristöystävälliset valmistusmenetelmät tekevät betonista luotettavan ja edullisen materiaalivalinnan.

Valmiiden betonielementtien asentaminen on nopeaa ja työturvallista, mikä auttaa osaltaan pitämään rakennushankkeen kulut kurissa. Lisäksi haastavien infrakohteiden räätälöidyt ratkaisut voidaan toteuttaa kokonaistaloudellisesti.

Betonituotteiden lähtökohtaisesti pitkä käyttöikä ja vähäinen huollon tarve vähentää tuotteen elinkaaren aikana muodostuvia kokonaiskustannuksia. Lisäksi betonielementteihin liittyvät käyttökustannukset ovat yleensä helposti ennakoitavissa.

Ota yhteyttä

Teemu Hämäläinen

Myyntipäällikkö, säiliöratkaisut ja erikoistuotteet

p. 0207 933 526

Ota yhteyttä

Alex Åhlström

Infratuotemyyjä, kaivot ja putket

p. 0207 933 503

rbhollola @ Instagram

Seuraa RB Infraa Instagramissa! Tililtämme @rbhollola voit nähdä viimeisimmät kuulumisemme, messuvierailumme ja työkohteemme. Tule mukaan matkaamme ja näe, missä kaikkialla rakennamme betonista.

@rbhollola

Säiliö­ratkaisut

Nopeat, edulliset ja muokattavat betonisäiliöratkaisut helpolla ylläpidolla erikokoisiin ja -muotoisiin tilavarauksiin.Lue lisää

RB-Perfect robotti­kaivot

Korkealaatuinen ja virtausominaisuuksiltaan vertaansa vailla oleva betonikaivo. Lähes rajattomat mahdollisuudet yksilölliseen suunnitteluun.Lue lisää

Laite­kaivot ja pump­paamot

Oikea tuote oikeaan paikkaan. Asiantuntevat ja kestävät laitekaivo- ja pumppaamoratkaisut toimitamme yhteistyössä Lining Oy:n kanssa.Lue lisää

Räätä­löidyt tuotteet

Innovatiivisen ajattelutapamme ja luotettavien yhteistyökumppaniemme avulla pystymme tarjoamaan räätälöityjä erikoisratkaisuja vaativiinkin kohteisiin.Lue lisää